Academie voor Beeldende Kunsten

Van 1959 tot 1964 volgde Jan van Krieken de opleiding Vrij Schilderen, Tekenen en Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Daar kreeg hij les van onder andere de expressionist en materieschilder Fred Sieger en Zero-kunstenaar Henk Peeters. Vervolgens ontwikkelde hij zich als vrij beeldend kunstenaar.

Docent Beeldende Kunst, ABK Arnhem

Jan was van 1979 tot 2001 docent aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem. Hij gaf er les aan o.a. Krin Rinsema, Bernadien Wels, Djana Mileta, Tim Hinterding en Marion Bauhuis.

Journalist, Arnhemse Courant

Als freelance journalist schreef Van Krieken voor de kunstredactie van de Arnhemse Courant (1970-2000) en hij was als Creatief Therapeut ruim dertig jaar betrokken bij de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen.

Van Krieken is lid van de GBK (Gemeenschap Beeldende Kunstenaars Gelderland) en zijn werk is vertegenwoordigd in diverse kunstuitlenen, gemeentelijke, provinciale en particuliere collecties. Sinds 2006 is Van Krieken lid van de Kunstadviescommissie van de gemeente Lingewaard (Gelderland).