Expositie in Galerie bij de Boeken

Jan van Krieken van Huessen exposeert van 25 oktober tot en met 27 november 2010 in Galerie bij de Boeken in Ulft, Gelderland. De nieuwe schilderijen die hij toont, borduren voort op zijn vaste thema: de zwerfkei in de vijver in zijn achtertuin.

Steen der Wijzen
Toen ik binnen de hectiek van het leven zocht naar vereenvoudiging en beperking, vond ik die rond 1986 in `de steen in de vijver’. Zo werd hij onderwerp van mijn beeldend werk en vanaf die tijd onderzoek ik – tot op de dag van vandaag – met enige regelmaat deze steen. Een steen als klankbord voor vragen over niets en alles.

Op zaterdag 9 november a.s. zal Jan van 10:00 tot 14:00 uur in de galerie en het naastgelegen café aanwezig zijn. Bij de Boeken is geopend van maandag t/m zaterdag, van 10:00 tot 18:00 (di en vrij tot 20:00 uur).
—————————-

Jan van Krieken van Huessen exposeert tijdens Kunstmaand Ameland

Van 31 oktober tot en met 29 november a.s. is het werk van Jan van Krieken van Huessen te zien tijdens de dertiende internationale Kunstmaand Ameland. In alle vier de dorpen op het eiland zijn exposities te bezichtigen in origineel en smaakvol ingerichte ruimtes in hotels, appartementengebouwen, kampeerboerderijen, campingrecreatieruimtes, kerken, het gemeentehuis, galeries en in het landschap. In november is het heerlijk dwalen over het eiland. Het is dan genieten van kunst en van de ingetogenheid van het novemberlandschap; de mystieke stilte en het soms mistige, soms stormachtige waddenweer.
In deze inspirerende omgeving exposeren ongeveer 70 kunstenaars hun werk op Ameland. De organisatie heeft wederom een internationaal gezelschap van kunstenaars bijeengebracht uit Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland. Jan zijn werk zal te zien zijn in het prachtige doopsgezinde kerkje in Nes. Meer informatie over Kunstmaand Ameland op: www.kunstmaandameland.com

——————————

Kantoorexpositie Jan van Krieken van Huessen en Piet Taal

In oktober en november van 2009 tonen Jan van Krieken van Huessen en Piet Taal hun beschilderde kermamiek bij Hekkelman Advocaten & Notarissen in Arnhem. Hoewel er geen officiële opening plaatsvindt, is de expositie tijdens kantooruren voor iedereen toegankelijk. Bovendien kunt u bij Hekkelman op vrijdag 6 november a.s. genieten van ‘n Avond in de Bazel. Deze muzikale avond staat in het teken van composities van Glinka, Rachmaninov en Tsjaikovsky op gedichten van Poesjkin en wordt verzorgd door Mila Baslawskaja (piano) en Dmitri Ferschtman (cello ). Natuurlijk is tijdens ‘n Avond in de Bazel ook de expositie van Jan en Piet te bezichtigen.

—————————

Expositie in Middeleeuws Kasteel Doornenburg

Vanaf zondag 14 juni a.s. exposeren Jan van Krieken van Huessen en Piet Taal hun schilderijen en keramiek in Kasteel Doornenburg. Jan toont een selectie acrylschilderijen waarin zijn inmiddels bekende muze “de steen” centraal staat. Van Piet zijn de handgevormde keramische potten, door vriend en collega Van Krieken met kleislib beschilderd. De tentoonstelling is tot en met zondag 26 juli gratis te bezichtigen in het Poortgebouw en de Langeracktoren van Kasteel Doornenburg in Gelderland. Als voorproefje is een deel van de expositie in het kader van “Kunstlus(t) Doornenburg” al vanaf 27 mei te bezoeken.

———————————–

Van Krieken van Huessen geselecteerd voor Kunstmaand Ameland

Deze week bereikte ons het nieuws dat de selectiecommissie van Kunstmaand Ameland Jan heeft toegevoegd aan de lijst internationale exposanten voor dit jaar. Gedurende de hele maand november zal Jan’s nieuwste werk te zien zijn op waddeneiland Ameland. Als wij meer nieuws hebben, krijgt u het ook!
———————————–

Jan en Piet bij Van Veen Noppen & De Vries

Dertig jaar na hun eerste succesvolle keramiek tentoonstelling zijn Piet Taal en Jan van Krieken van Huessen weer terug. Van 24 november 2008 tot en met 27 februari 2009 is hun gezamenlijke werk na telefonische afspraak te zien bij Van Veen Noppen & De Vries Advocaten in Arnhem. Behalve de keramiek is ook een selectie van Jans recente schilderijen te bezichtigen. Gewoon even bellen met 026 – 355 12 80 en een geschikte tijd afspreken!

————————————————–

Jan van Krieken van Huessen in Saatchi Gallery Londen

Jan doet mee aan de ‘head-to-head’-wedstrijd van de nieuwe Saatchi Gallery in Londen. Online Saatchi Gallery-bezoekers kunnen van 20 t/m 27 oktober hun stem uitbrengen op ingezonden kunstwerken. Na een aantal stemronden blijven twee finalisten over die strijden om de eerste plaats. Het ingezonden werk van de uiteindelijke winnaar zal worden tentoongesteld in de nieuwe Saatchi Gallery op King’s Road in Chelsea, Londen. Geef Jans werk een cijfer van 1 tot 10 (10 is het hoogst) en stem zijn werk naar Londen!

Saatchi Online Showdown

————————————————

Opening Een Steen druk bezocht

Onder grote belangstelling opende Bart van Marissing afgelopen zaterdag Jans tentoonstelling Een Steen in Huis Kernhem in Ede. In een persoonlijke anekdote wist Bart zijn eigen ideeën over en zijn gedachten bij Jans werk en de wereld eromheen haarfijn te verwoorden en moedigde hij alle aanwezigen aan hetzelfde te doen; Jan biedt een raam met een enorm uitzicht, maar kijken moet je zelf doen.

Ter afsluiting speelde Bart samen met Frank van der Weide het nummer Telkens Weer van Friso Wiegersma en Ruud Bos, waarmee de opening een feit was en de drankjes en hapjes tevoorschijn kwamen. Met een opkomst van boven de 80 bezoekers is de opening van afgelopen zaterdag zeer geslaagd.

Wie de volledige tekst van de toespraak nog een keer tot zich wil nemen kan hier terecht.
En voor wie het lied dat aan het eind werd gespeeld niet onmiddellijk uit volle borst kan meezingen, hieronder de meest bekende versie.

————————————————

Nieuw werk in Huis Kernhem in Ede

Op 11 oktober a.s. om 16:00 uur is het zover. Dan opent Bart van Marissing – goede vriend en Intern Adviseur van Maersk Line – in Huis Kernhem in Ede een solo-expositie van mijn nieuwste werk.
U bent natuurlijk van harte welkom op de opening!
De tentoonstelling is tot en met 26 oktober te bezoeken op zaterdagen en zondagen. Routekaartje >>

————————————————

Uit mijn schildersdagboeken

Schetsen, kronkels, ideeën, filosofietjes, eureka-momenten… ze komen allemaal terecht in mijn zogenaamde bronboeken / schildersdagboeken / schetsboeken. Een kleine selectie (klik op beeld voor groter formaat).